Vill du ta produktbilder ovanifrån? Eller du kanske är tecknare och vill göra en timelapse på när du ritar? I den här guiden visar vi dig två olika sätt för att hänga upp kameran ovanför ditt skrivbord eller produktfotobord. Prylarna du behöver till detta kan användas till mycket annat och du kanske redan har flera av dom hemma.

Billigt och enkelt – perfekt till spegelfria kameror eller smartphone:

1 x Bakgrundsstativset
1 x Super clamp
1 x Friction arm

Om du redan har två studiostativ så kan du köpa endast den teleskopiska bomen här.

Prisvärd lösning där kameran hängs upp på vårt mest sålda bakgrundsstativset. På teleskop-bomen fäster du en super clamp med en friction arm. Sen skruvar du fast armen i kamerans stativgänga och riktar kameran nedåt. Vill du hänga upp en smartphone så komplettera med ett smartphonefäste som har stativgänga.

Stabilt och proffsigt   – perfekt till tyngre kameror:

1 x Kupo c-stand med grip arm
1 x Kupo c-stand
1 x Superclamp
1 x Kupo super knuckle

Om du redan har två C-stands hemma så kan du köpa en Grip Arm med två Grip Heads här.

Har du en stor och tung kamera? Då passar detta superstadiga paket med proffsprodukter från Kupo bättre. Kupos smarta C-stands med Quick Release är svårslagna och passar lika bra till att montera tunga ljus och blixtar på. Deras Superclamp tillsammans med Super Knuckle är en stabil lösning som klarar stora kameror eller andra tillbehör. För säkerhets skull så är det inte fel att komplettera med en vajer som fångar kameran om du skulle lossa på den oavsiktligt (syns på bilden till höger nedan).

…och här är resultatet:

I videon nedan har vi ljussatt med Belysningspaket 2 x 490W. Det ger dig massor av ljus och dom stora softboxarna ger dig dessutom ett väldigt mjukt och jämnt ljus över hela ytan. Om det är trångt i studion eller om du har en tajt budget så är Belysningspaket 2 x 45W ett bra alternativ. För att utlösa kameran använde vi en trådlös fjärrkontroll.