Hur du kan använda dig av motivbakgrunder – till Instagram eller bloggen

Publicerat av Alex den 24 januari 2019

Känner du att du vill piffa upp bilderna på din Instagram eller blogg? Med dessa motivbakgrunder kan du enkelt fotografera allt från produkter till porträtt. Välj ut dina favoriter och börja fotografera!

I följande tre exempel visar vi hur man enkelt kan använda sig av våra motivbakgrunder. För att fotografera dessa bilder använde jag mig av en flatlay-metod. Enkelt förklarat – jag fotograferade ovanifrån. Hur du kan göra detta förklarar vi i detta inlägget och hur du bäst ljussätter denna uppställning finns i detta inlägg.

Hur jag gick tillväga

Jag började med att välja ut vilka motivbakgrunder som jag skulle använda. Det var lättare sagt än gjort, men tillslut hittade jag mina favoriter. En mörk marmor/sten och en med blå träpanel. Sen rullade jag ut den första bakgrunden på mitt bord som jag ställt upp med stativ, kamera och ljus och lade en tyngd på varsin sida för att hålla bakgrunden på plats. Jag valde det jag tyckte passade bäst till bakgrunderna och försökte ha ett tema i bilderna. Kaffebönorna var givna – självklart ville jag ha med dem. En kamera kunde jag inte heller vara utan.

Nedan kan du se 2 exempel på hur du kan fotografera med våra motivbakgrunder. Länken till dessa och många fler hittar du här: Kaffebrus – Bakgrunder.

Lämna gärna en kommentar nedan om du har frågor!

2 svar till “Hur du kan använda dig av motivbakgrunder – till Instagram eller bloggen”

 1. Fina bakgrunder! En fråga – är dom matta eller blanka? Vore bäst med halv- eller helmatt, för att undvika blänk.

  • Alex skriver:

   Hej!

   de är skapade för fotografering och jag upplever dem matta nog för att fotografera med starka blixtar och mycket ljus utan att det det uppstår blänk.
   MVH
   Alexander

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *