Visst får man favorisera ibland? I detta blogginlägg väljer vi att fokusera på ett av våra mest omtyckta varumärken, nämligen KUPO. Ni som redan känner till det kommer kanske nicka och hålla med i mycket av det vi skriver, och ni som ännu inte testat produkter från KUPO kan glädjas åt att upptäcka en ny favorit.

Till KUPO`s sortiment

 

Vilka är KUPO och vad är egentligen Grip?

 

Kaffebrus är stolta återförsäljare av KUPO i Skandinavien och vi har haft varumärket i vårt sortiment under många år. KUPO är specialister på grip och på studiostativ som tål långa inspelningsdagar och lite hårdare tag. Vad menar vi då med Grip? Jo, det är allt som du egentligen har på inspelningsplatsen, förutom själva kameran och belysningen. D.v.s. stativ, klämmor och annat användbart som kan behövas för att få till just den tagningen du är ute efter. Och ja, det finns mängder av smarta produkter att välja mellan inom detta segment.

 

Världens bästa C-Stand?

 

KUPO erbjuder det mesta inom videoproduktion, men framförallt olika typer av rejäla studiostativ, klämmor som hanterar tyngre videoutrustning, och förmodligen världens bästa C-Stands. Snabbjobbade, pålitliga för dagligt bruk och av högsta kvalité. Det som skiljer dem från billigare C-stands är framförallt handhavandet, se denna video som demonstrerar:

 

 

 

Varför just KUPO?

 

KUPO passar de videoskapare som vet vad de är ute efter och som kräver en högre standard på prylarna. Är du ute efter robusta produkter och smarta tillbehör för er inspelning så är KUPO helt rätt. Det finns definitivt billigare alternativ att välja, men om du satsar på produkter från KUPO, så kan du räkna med att få absolut mest “value for money”. Lägg till en slant och du har produkter som varar och som klarar av belastningen. Sen gör det inget att produkterna dessutom är riktigt snygga, för visst kan bra teknik vara snyggt?

 

Storsäljarna

 

Croxs Hardcase
Riktigt kraftig och säker väska, designad för dig som exempelvis vill ta din foto- och videoutrustning med dig som handbagage på flyget.

Ball Bungees
Ett måste i din studio! Ball bungees är användbara för både fotografer och videografer. De används för att fästa ihop paraply med stativ under transport, organisera kablar, fästa en diffusor på ram eller för kreativa monteringar av ljus och blixtar. Du kan också använda en för att säkra en blixt på ett stativ som en backup.

Äppellåda
Förmodligen den mest användbara prylen när du filmar! Här har du en rejäl låda som blir en allt-i-allo i studion eller när du är on-location. Jämna till underlaget för din utrustning, få en pall att vila benen på eller ett sätt för den korta att komma upp i nivå. Tro mig, denna kommer att bli din favorit.

Super Claw
Superklämman med två skruvgängor, 1/4″ på ena sidan och 3/8″ på andra sidan. Kan gripa tag om rör som har en diameter på max 37 mm eller min 13 mm.

C-Stands
På Kaffebrus är vi ganska säkra på att KUPO gör världens bästa C-Stands. Finns i svart/ silver och med ställbara ben eller med Quick Release. Robusta, pålitliga och dessutom grymt snygga! Finns i silver och svart (svart är bra dom du vill undvika reflektioner)

Super Clamp
Klämman som kan gripa om 5-51 mm och klarar en maxbelastning på hela 20kg. Finns i silver men ännu bättre: i svart med Kaffebrus-loggan.

Metallklämmor i 4-pack
Dessa klämmor finns i storlekarna 10,5 cm och 16 cm och säljs i 4-pack. Mycket användbara i filmstudion och håller det mesta på plats.

Super Knuckle-serien
Hela “Super Knuckle-serien” är väldigt smidig att arbeta med och har många användningsområden. Tack vare systemet med utbytbar kulled (26mm kula) kan alla prylarna i serien kombineras till just det du behöver. Du kan använda Super Knuckle för att fästa kamera, ljus, monitor, smartphone m.m.

Luftdämpat Studiostativ Midi Pro
Det mest populära! Ett Luftdämpat välkonstruerat 2.5 meter långt stativ. En kombination av aluminium och robust design ger dig ett stabilt stativ som är lätt att ta med sig. Tack vare stativets luftdämpning behöver du inte oroa dig över att din utrustning skall komma till skada vid eventuella justeringar. Stativet har en spigot i hög kvalité för att hålla din utrustning extra stabil!

Sandsäck 7kg
Här har du sandsäckarnas sandsäck! KUPO`s 7kg sandsäck gör jobbet för att hålla utrustningen på plats. De har även en smidig wrap and go-lösning som ligger stabilt på stativets ben.

Se hela vårt sortiment från KUPO här 

 

Sammanfattning

 

Det är alltså ingen hemlighet att vi på Kaffebrus rekommenderar produkter från KUPO. Lägg till någon hundring och få riktigt bra C-Stands, Clamps och studiostativ och du har prylar som håller. Det finns gott om videos på YouTube om hur du kan använda deras produkter och har du funderingar så är det bara att höra av er till oss på hej@kaffebrus.com, så hjälper vi gärna till.

 

Har ni frågor eller funderingar kring KUPO, studioutrustning eller annat som rör våra produkter så är ni varmt välkomna att kontakta oss på hej@kaffebrus.com.