På Kaffebrus har vi ett stort utbud av olika typer av bakgrundsupphängning och det är inte alltid enkelt att hitta just den produkt som passar för dina önskemål. Vi har därför gjort en guide som hjälper dig att välja rätt. I vårt sortiment har vi bakgrundsupphängning för 1-6 bakgrunder, du kan även välja mellan motoriserade eller manuella upphängningar samt om det ska vara för tak, vägg eller kanske både och.

Antal rullar

Våra bakgrundsupphängningar kommer i olika utförande, det är bra att börja med antalet rullar du skall hänga upp.
Genom att använda våran filterfunktion på hemsidan ser du lätt alla upphängningar som passar ditt antal bakgrunder.

Om du är i stadiet att välja antalet rullar så kan jag alltid tipsa om att köra på minst tre. På så vis kan du ha t.ex. en vit, grå och en svart. Eller byta ut en av de tidigare mot t.ex. en greenscreen. I våran egna studio kör vi på tre bakgrunder, svart, vit och den tredje lämnar vi för att kunna jobba med roliga färger.

 

Monteringsalternativ

I samma filterfunktion kan du nu välja ifall du skall montera bakgrundsupphängningen på en vägg, i ett tak eller på stativ.
Genom att använda samma filterfunktion som ovan kombineras filtret med antalet valda rullar.

Om du skall montera på vägg eller tak beror på vad du har plats med eller hur din studio ser ut. En bra sak att kolla upp innan är dock ifall väggen eller taket klarar belastningen. Stora långa bakgrunder kan väga många kilo och lägger stor belastning där de monteras.

Motoriserad

Sist men inte minst kan du välja ifall bakgrunden skall vara motoriserad.
Fördelen med en motoriserad bakgrund är att det underlättar vid upp och nedhissning. Men att du även kan stå på avstånd och guida bakgrunden ner och ut på t.ex. ett golv eller bord samtidigt som du hissar ned.

En motoriserad bakgrundsupphängning är också att föredra ifall du monterar bakgrunderna i ett väldigt högt tak.

Våra bakgrunder och upphängningar:
Bakgrundsupphängningar
Bakgrunder

Skulle du behöva ytterligare hjälp att välja bakgrund eller upphängning tveka inte att kontakta oss via formuläret på våran hemsida:
https://kaffebrus.com/sida/Kontakt

Vi svarar normalt sätt inom 24 timmar och hjälper dig gärna med allt inom foto, film, ljud och ljus!

/Alexander, Kaffebrus.com