På Kaffebrus erbjuder vi ett stort sortiment av olika typer av blixtar för fotografering. Det är inte alltid lätt att veta vad som skiljer de olika blixtarna åt, men i detta blogginlägg reder vi ut vad de olika blixtarna kan användas till och hjälper dig att välja rätt typ av blixt för just dina behov. Nedan går vi igenom tre olika kategorier av blixtar (Batteridrivet, studioblixt och speedlites), vi visar upp olika modeller för att du lättare skall kunna välja rätt blixt!

 


 

Speedlite – blixten du monterar på kameran

En speedlite är en portabel och lätt blixt som kan monteras direkt i kamerans blixtsko, de finns i många olika utföranden med olika funktioner och specifikationer.

Speedlites finns i enklare manuella varianter så som Godox TT600 där du själv ställer in ljusstyrkan.
Godox V860III är en mer avancerad speedlite med ett stort utbud av funktioner såsom TTL-mätning som låter kameran berätta hur mycket ljus den behöver och HSS som låter dig ha synktider ända upp till 1/8000 av en sekund.

Speedlites används ofta där det är ont om plats eller där det är ytterst viktigt att vara snabb, smidig och portabel!
Makrofotografering, bröllop, fester, konserter eller för att få till vissa typer av effekter, är några av de områden en Speedlite passar perfekt till.

Med Godox trådlösa system kan du styra blixtarna trådlöst så att du inte behöver ha blixten monterad direkt på kameran, detta ger dig stora möjligheter och du kan även kombinera flera blixtar samtidigt! Med en blixthållare som denna från Godox kan en speedlite användas med samma tillbehör som en studioblixt.

 


 

Batteridriven studioblixt – lätta att ta med, men möjlighet till studiobruk!

Ett steg upp från Speedliten finner vi de batteridrivna studioblixtarna!

I denna kategori hittar vi många blixtar från Godox, exempelvis Godox AD200 Pro som är en blixt mitt-i-mellan speedlite och batteridriven studioblixt.
Den ger dig styrkan från en studioblixt men formatet av en speedlite, detta tack vare att den använder sig av den senaste tekniken. En riktig kundfavorit!

I tur och ordning har vi sedan Godox AD300 Pro och Godox AD400 Pro som är versionerna med lite mer styrka än AD200 Pro.
Dessa blixtar har liknande design som en vanlig studioblixt, fast de är helt trådlösa och är fullproppade med allt det senaste, som exempelvis modellampa i LED.
AD600 PRO är en av marknadens starkaste portabla blixtar och klarar även av att belysa ett större antal människor vid porträttfotografering!

De batteridrivna studioblixtarna är till för att du skall kunna ta med din studio ut på uppdrag. Fotografera porträtt i mängder utan att behöva oroa dig över ifall där är en strömkälla på plats.

Det låter dig även ta blixtarna med ut i naturen där du kan kombinera blixtarnas ljus med allt naturen har att erbjuda! Skulle du behöva så kan de oftast drivas med strömkabel med ett tillbehör.

 


 

Studioblixt – Perfekt för studion!

Bland studioblixtarna hittar vi allt från de enklare till de med enorm ljusstyrka!

Godox QS400II är en en rejäl studioblixt med många funktioner så som inbyggd mottagare, effektkontroll och Bowens tillbehörsfattning!

Detta är den perfekta blixten för dig som vill ha mycket blixt för pengarna! Bra kontroll, ljusstyrka och oändliga möjligheter tack vare Bowens-fattningen som låter dig installera ett stort antal tillbehör på blixten!

Köp din QS400 här

 

Störst i klassen!

Skall du fotografera stora föremål eller ett stort antal människor? Då är det Godox QT1200IIM som gäller!
Med hela 1200Ws låter QT1200 dig ta bilder utan begränsningar. Snabba recycle-tider och snabba brinntider gör detta till en av marknadens tuffaste blixtar!

Köp din QT1200 här

 


 

Studioblixtarna är gjorda för en kontrollerad miljö. Produktfotografering, porträttfotografering i studio eller när det behövs stora mängder effekt. I och med att de inte drivs på batteri så går det snabbt att jobba med studioblixtar.

Jag hoppas detta hjälpt er välja rätt blixt. Har du funderingar kring vilken som passar bäst i just ditt sammanhang, tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt lösning.

Vill ni kika in våra studioblixtar kan ni göra det här

Batteridrivna blixtar hittar ni här

Och speedlites hittar ni här

Är ni ute efter kompletta blixtpaket så hittar ni dem här

 

Tveka inte att kontakta oss ifall ni har några frågor eller funderingar

/Alexander
https://kaffebrus.com/