Tips för att fota med roterande bord /Turn table

Säljer du produkter i en webbshop? Med ett 360-bord kan du skapa snygga videos av dina produkter med systemkamera eller mobil. Vi berättar vad du behöver för att komma igång och hur resultatet kommer att bli.

Vad du behöver för att komma igång:

– Ett 360-bord
– Ett stativ att montera kameran på
– Mjukt och jämnt ljus

Välj rätt 360-bord:

Dessa roterande plattor finns i olika storlek och maxbelastning. Vi rekommenderar att du väljer en platta som är minst dubbelt så stor som produkterna du ska fotografera. Ska du fotografera exempelvis örhängen behöver du alltså inte vårt största bord som är 60 cm i diameter, det räcker bra med det minsta bordet som är 15 cm. Borden klarar ganska mycket vikt, men om produkterna du ska fota är väldigt tunga så dubbelkolla maxbelastningen.

Vi har dessutom det smarta bordet Foldio360 från Orange Monkie. Foldio360 kan du använda som ett vanligt bord för video men du kan även koppla ihop med din systemkamera (via IR) eller mobil (via app), se videon från Orange Monkie nedan. Här finner du även några andra av våra populära produkter från Orange Monkie.

Alla våra 360-bord hittar du här.

Välj rätt kamerastativ:

För bästa resultat rekommenderar vi att du monterar din kamera på stativ, det ger dig ett jämnt resultat och det är praktiskt att jobba med om du ska filma flera produkter. Om du har en stor DSLR kamera så rekommenderar vi Fotopro C5i 165 cm. Använder du en mobil så rekommenderar vi Koziro Flipmount stativ. Om du redan har ett kamerastativ som du vill montera en mobil på så behöver du bara Ztylus Smartphone hållare.

Välj rätt ljus:

Att välja “rätt” ljus behöver inte betyda att du måste köpa lampor. Dagsljus från ett fönster fungerar också bra. Det kan kombineras med en reflexskärm på ett stativ. Har du inte har ett lämpligt fönster eller om dagsljuset i februari inte räcker till så har vi flera alternativ. För små produkter som t.ex. smycken föreslår vi 1-2 st Belysningspaket 11W LED. För större produkter så rekommenderar vi Belysningspaket 2 x 100W LED.

Kort demovideo där vi använder ett 360-bord som är 35 cm i diameter och Belysningspaket 2 x 490W lågenergi.

Här ser du hur det ser ut med eller utan vit bakgrund:

 

Se storsäljaren Foldio360 från Orangemonkie: